Népszabadság: Nem kapták meg a pénzüket az alapítványi iskolák

Vágólapra másolva!
Nem kapták meg az esedékes normatív támogatásukat a nem állami és nem önkormányzati iskolák és óvodák, ezért a tanárok, óvónők bérét sem tudták kifizetni - értesült a Népszabadság. Körülbelül ezer iskola tizenhatezer pedagógusa vár a pénzére.
Vágólapra másolva!

Nem kapták meg a december 10-éig esedékes normatív támogatásukat az alapítványi iskolák és óvodák. A nem állami és nem önkormányzati fenntartású intézmények a pedagógusok bérét sem tudták kifizetni - írja a Népszabadság.

A lap Bak Zsófiára, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének ügyvezető elnökhelyettesére hivatkozva arról számol be, hogy ezer iskola és óvoda tizenhatezer pedagógusa nem kapott fizetést.

Az alapítványok, közhasznú szervezetek által fenntartott intézmények 260 ezer gyermek után kapnak fejkvóta alapú támogatást, amelyet havonta az államkincstár utal a fenntartóknak. Ilyen intézményekben tanul a speciális nevelési igényű gyerekek nagy része, de idetartoznak a tehetséggondozást végző, "elitképző" és művészeti iskolák, valamint a kis létszámú óvodák is.

Bak Zsófia szerint a kincstártól pedig azt a tájékoztatást kapták, hogy nem érkezett meg a támogatás a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól. Ott azt ígérték, 16-án, 17-én számíthatunk a támogatásra - mondta a lapnak.