Schmitt még nem döntött a nyugdíjtörvényről

Vágólapra másolva!
Még nem döntött a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényről - jelentette be Schmitt Pál Kijevben. Az államfő azt mondta, az elnöki hivatal munkatársai várhatóan hétfőre tudják megítélni, hogy egyezik-e az alkotmánnyal a törvényjavaslat.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál pénteki kijevi látogatása során bejelentette, hogy aláírta a Költségvetési Tanács feladat- és hatáskörének változásáról szóló törvényt, a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényről azonban még nem döntött.

A kétnapos hivatalos látogatáson Kijevben tartózkodó Schmitt azt mondta, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal illetékes munkatársai még elemzik a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényt, ezen dolgoznak az egész hétvégén, és várhatóan hétfőre készülnek el jogi szakvéleményükkel. Ha úgy ítélik meg, hogy a jogszabály összhangban áll az alkotmánnyal, az államfő aláírja a törvényt.

A köztársasági elnök azt mondta, hogy megfontolta, és mindent mérlegelve csütörtökön este aláírta a Költségvetési Tanácsról is szóló salátatörvényt. Szerinte az új összetételű, háromtagú Költségvetési Tanács a jövőben magas színvonalon el tudja látni munkáját. Az új testületnek tagja lesz az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank elnöke, valamint egy, az államfő által hat évre kinevezett kiemelkedő tudású közgazdász. Schmitt arról még nem határozott, hogy kit jelöl a tanácsba.