Félig megbénult a Nyugati pályaudvar egy leszakadt felsővezeték miatt

Vágólapra másolva!
Jelentős késéssel érkeznek és indulnak a vonatok a Nyugati pályaudvarról, mert a szolnoki vonat délután leszakította az egyik felsővezetéket. A szolnoki vonatok csak Kőbányáig közlekednek. A menetrendszerű közlekedés csak hajnalra állhat helyre.
Vágólapra másolva!

Eltörött a Nyugati pályaudvarról a Szolnokra induló vonat áramszedője az állomáson délután fél ötkor, és leszakított egy felsővezetéket - közölte a MÁV sajtóügyeletese. A balesetben senki nem sérült meg, de a öt vágányon megállt a közlekedés. A Szolnok felé induló és onnan érkező vonatok nem tudnak beállni a pályaudvarra, ezért csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan indulnak. A monori elővárosi vonatokat nem indítják el, helyettük valamennyi zónázó vonatot megállítanak valamennyi állomáson és megállóhelyen. Az érvényes bérlettel, menetjeggyel rendelkező utasok ingyen utazhatnak a metrón.

A szerelvényfordulók miatt egyes szerelvényeket befogad a pályaudvar, de ezek a vonatok 50-60 perc késéssel tudnak csak közlekedni - közölte a sajtóügyeletes. Az esztergomi, a szobi, valamint a veresegyházi vonatok 10-15 perc késéssel, de tudnak közlekedni. A hiba elhárítását megkezdték, de várhatóan csak a későesti órákra tudják megjavítani a leszakadt felsővezeték rendszert. A menetrendszerű közlekedés holnap hajnalra állhat csak helyre - közölte a MÁV.