Jogsegélyszolgálat indult becsapott diákoknak

Vágólapra másolva!
Tömegével érkeznek panaszok az ügyfeleiket becsapó nyelviskolákról Sipos Júlia, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének főtitkára szerint. Többek között a félretájékoztatás, az áttekinthetetlen szerződések és az azonnali előfizetések okozzák a problémákat.
Vágólapra másolva!

Jogsegélyszolgálatot indított az Európai Unió támogatásával a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, hogy támogatást adjon a kiszolgáltatott diákoknak - írja a Népszabadság. Sipos Júlia, az egyesület főtitkára a lapnak elmondta, hogy azoknak a jelentkezését várják, akiket becsaptak a nyelviskolák. "Számtalan szerződést átnéztünk és egyértelmű, hogy a szóban forgó nyelviskolák szerződései nem tartalmazzák a felnőttképzési törvény által előírt elemeket" - mondta Sipos a Népszabadságnak.

Sipos szerint a több száz nyelviskola közül csak néhánnyal van gond, mégis tömegével érkeznek hozzájuk a panaszok. Szerinte a csaló nyelviskoláknak több közös vonása is van, például hiányosan, vagy pedig félretájékoztatják az érdeklődőket. Hozzátette azt is, hogy áttekinthetetlen szerződéseket iratnak alá az érintettekkel, majd azonnali előleget kérnek, amely után a rászedett már nem léphet vissza, hanem fizetnie kell a havi díjakat. Sipos szerint ha valaki mégis kiszállna akkor több százezer forintot követelhetnek tőle.