40 ház életveszélyes Bárándon a belvíz miatt

Vágólapra másolva!
A fagy tart össze 40 vályogházat a Hajdú-Bihar megyei Bárándon, ha az olvadás után az épületek összedőlnek 100 embert kell kitelepíteni a polgármester szerint. Szabolcsban javult a belvízhelyzet, viszont Csongrádban utakat kellett lezárni.
Vágólapra másolva!

Több utca járhatatlan és mocsárszerű sár van a házak között a Hajdú-Bihar megyei Bárándon. A településen a polgármester szerint 40 vályogházat már csak a fagy tart össze. Kiss Sándor azt mondta, hogy ha megkezdődik az olvadás körülbelül 100 embert kell kitelepíteni, mert az épületek össze is dőlhetnek. Amennyiben kitelepítésekre lesz szükség, a település közintézményeiben és fogadóiban mindenkit el tudnak szállásolni.

Csongrád megyében utakat kellett lezárni a belvíz miatt, a korlátozás a Szentest elkerülő 451-es főút és a Mindszentet Hódmezővásárhellyel összekötő út csomópontját érinti.

Szabolcsban a csapadékmentes időjárás és a folyók apadása valamelyest javított a belvízhelyzeten. Újfehértón viszont továbbra is harmadfokú a belvízvédelmi készültség, mintegy 200 lakóház van veszélyben. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összesítése szerint eddig összesen 107 embernek kellett elhagynia otthonát.