Elvégzett feladataira hivatkozva mondott le a helyettes kulturális államtitkár

Vágólapra másolva!
Hét hónap alatt elvégezte azokat a feladatokat, amiket elvállalt - mondta szerdai lemondásának okairól a kultúráért felelős helyettes államtitkár, Kálnoki-Gyöngyössy Márton. A leköszönő államtitkár a következő két hétben a még folyamatban lévő ügyeket igyekszik lezárni.
Vágólapra másolva!

"Úgy gondolom, hogy elvégeztem, amire hét hónappal ezelőtt vállalkoztam" - mondta távozásának okairól csütörtökön a lemondását szerdán benyújtó Kálnoki-Gyöngyössy Márton kultúráért felelős helyettes államtitkár.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerdán este közölte, hogy a tisztségét 2010. június 16-a óta betöltő Kálnoki-Gyöngyössy Márton beadta lemondását, melyet Réthelyi Miklós miniszter elfogadott.

Kálnoki-Gyöngyössy Márton azt mondta, hogy onnantól kezdve 15 napig látja még el a feladatait, hogy a miniszterelnök kézhez kapja a lemondását. Arra a kérdésre, hogy nem függ-e össze távozása a Műcsarnok csütörtökön zárult vezetőváltásával (Petrányi Zsoltot a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ eddigi igazgatója, Gulyás Gábor váltja február 1-jén), Kálnoki-Gyöngyössy Márton azt válaszolta, lemondását "sok mindennel összefüggésbe lehet hozni, de legkevésbé a Műcsarnokkal".

A leköszönő helyettes államtitkár a jövőjéről azt mondta, a következő két hétben a még folyamatban lévő ügyeket igyekszik lezárni, majd keres egy számára megfelelő feladatot.

Az [origo] megkereste a NEFMI-t és a kormányzati kommunikációt is, hogy a lemondás hátteréről és körülményeiről tegyen fel kérdéseket. Nagy Anna kormányszóvivő azt mondta, Szőcs Géza kulturális államtitkár pénteken ad bővebb tájékoztatást az esetről. A kulturális államtitkárság sajtóosztályán az [origo]-val azt közölték péntek délelőtt, hogy Kálnoki-Gyöngyössy Márton segítségével elkészült a világörökségi törvény tervezetének elkészítése, a régészeti feltárások rendeleti újraszabályozása, a muzeális és könyvtári intézmények támogatásáról szóló miniszteri rendeletek megalkotása. Azt írták, utódjáról később születik döntés.