Már 195 ember hagyta el otthonát a belvíz miatt

Vágólapra másolva!
Újabb embereket kellett kitelepíteni a belvíz miatt, már 195-en hagyták el otthonukat a házukat fenyegető víz miatt. Jelenleg 378 ezer hektáron áll víz, az olvadás és az eső miatt pedig újabb területek kerülhetnek veszélybe. Jelenleg 12 megye 235 településén védekeznek az ár és a belvíz ellen, a munkában több mint 2 ezer ember vesz részt.
Vágólapra másolva!

A belvíz miatt ismét kiköltöztettek 21 embert az otthonából Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ezzel 195-re nőtt a kitelepítettek száma - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Jelenleg 12 megye 235 településén védekeznek az ár és a belvíz ellen, a munkákban, a hivatalos adatok szerint 2236 ember vett részt

A Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság adatai szerint jelenleg 378 ezer hektáron van belvíz, ebből 204 ezer hektár mezőgazdasági terület. Az olvadás hatására a Felső-Duna északi részén vannak jelentősebb áradások, de az Alpokból jövő nagyobb mellékfolyókon nincs árhullám. Az Ipoly felső részén, a Sajó mellékfolyóin és a Latorcán közepes áradás tapasztalható, ez azonban a magyar szakaszokon még nem okoz készültségi szintet. A hazai folyók fő védvonalain jelenleg 1291 kilométer hosszon van árvízvédelmi készültség.