Tíz voks döntött a géberjéni választáson a független jelölt javára

Vágólapra másolva!
A vasárnapi géberjéni polgármester-választást a független jelölt nyerte, aki mindössze tíz szavazattal kapott több voksot, mint kormánypárti kihívója.
Vágólapra másolva!

Tárkányi Sándor független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Géberjénben - közölte vasárnap este Görbéné Székely Edit, a szabolcsi település körjegyzője.

A szavazásra jogosult 449 választópolgár közül 371 járult az urnához, közülük 189-en voksoltak Tárkányi Sándorra. Kihívója, Máténé Vincze Andrea, a Fidesz és a KDNP közös jelöltje tíz szavazattal kevesebbet, 179 voksot tudott összegyűjteni, emellett három érvénytelen szavazat is volt.

Géberjénben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert az 558 lakosú község tavaly októberben megválasztott vezetője, Kovács Sándor (Fidesz-KDNP) lemondott posztjáról, mivel időközben kinevezték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat alelnökévé. Tárkányi Sándort a 2010-es önkormányzati választáson még a Fidesz-KDNP jelöltjeként választották a négyfős képviselő-testület tagjává.