Az emberek többsége visel kokárdát március 15-én egy felmérés szerint

Vágólapra másolva!
Az emberek harmada tervezi, hogy részt vesz valamilyen március 15-ei megemlékezésen - közölte a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérésére hivatkozva a Független Hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az idei március 15-ei ünnepen tízből hat magyar, nemtől, kortól és pártszimpátiától függetlenül viselni fogja a 163 évvel ezelőtti forradalom szimbólumát, a kokárdát - ez derül ki a Nézőpont Intézet friss felméréséből, amelynek legérdekesebb megállapításait a Független Hírügynökség foglalta össze.

A kutatás arra is rámutat, hogy míg egy évvel ezelőtt - a fokozódó kampányhangulatban - a megkérdezettek alig negyede mondta azt, hogy részt vesz valamelyik március 15-ei megemlékezésen, idén már nőtt ez az arány. Most ugyanis az emberek harmada tervezi a közös ünneplésen való részvételt. Főként a vidéki településeken élők válaszoltak így, a fővárosiak inkább pihenéssel töltik az ünnepnapot. A pártszimpátiát is figyelembe véve már különbségek jelentkeznek.

A kutatás szerint a kormánypártok táboraiban válaszoltak úgy legtöbben, 41 százalék, hogy részt vesznek a közös ünneplésen. Az LMP támogatóinak 63, a Jobbikénak 64, az MSZP támogatóinak pedig 65 százaléka úgy tervezi, hogy otthon marad március 15-én.

Az ünnep idején érvényes fontosabb forgalomkorlátozásokról itt olvashat.