Meghirdették a pótfelvételi-lehetőségeket az egyetemek

Vágólapra másolva!
Negyvennégy egyetem és főiskola hirdette meg hétfőn pótfelvételi-lehetőségeit azoknak a diákoknak, akiket sehová sem vettek fel. A jelentkezők augusztus 9-ig válogathatnak a megmaradt helyek között.
Vágólapra másolva!

Közzétették az idei pótfelvételi-lehetőségeket a www.felvi.hu oldalon: azok, akiket sehová sem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek, 44 egyetem és főiskola több száz szakja közül választhatnak. A mostani eljárásban már csak egy helyre lehet jelentkezni, a határidő augusztus 9.

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint jelentkezni kétféleképpen lehet: elektronikusan, az e-felvételin keresztül vagy a jelentkezési lap kitöltésével és postára adásával. A pótfelvételi eljárásra külön jelentkezési lap készült, amelyet a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben, az Educatio ügyfélszolgálatán és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán lehet beszerezni.

A kérelemhez csatolni kell mindazokat a bizonyítvány- és oklevélmásolatokat, igazolásokat, amelyeket a felsőoktatási intézmények a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2011. szeptemberben induló képzések című kiadvány érettségizetteknek, illetve diplomásoknak szóló köteteiben megjelöltek mint a jelentkezés elbírálásához, pontszámításhoz szükséges dokumentumot.

Az elektronikusan jelentkezőknek a kitöltés után ki kell nyomtatniuk a hitelesítő adatlapot, majd aláírva postázniuk legkésőbb augusztus 11-ig. Hitelesíteni az ügyfélkapun keresztül is lehet, ez esetben nincs szükség a hitelesítő adatlap visszaküldésére.

Az eljárás alapdíja ötezer forint, amely a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési laphoz tartozó csekken vagy banki átutalással fizethető be (ebben az esetben az utaláskor a közlemény rovatban a jelentkező 12 jegyű felvételi azonosítószámát - és csak azt - kell megadni, amely a jelentkezési lapon fel van tüntetve). Az elektronikus jelentkezéskor lehetőség van bankkártyás fizetésre is.

A pótfelvételi eljárás ponthatárait augusztus 29-én állapítják meg, akkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.