Bezárja Pest megyei konyháit az iskolai menzákat ellátó cég

Vágólapra másolva!
Bár az önkormányzat elismeri tartozásai egy részét, mégsem sikerült megegyeznie a Pest megyei iskolásoknak ételt főző HunGast céggel, amely bezárja a régióban üzemeltetett konyháit, és eszközeinek a leszerelését is kilátásba helyezte.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Önkormányzat tartozása miatt bezárja a régióban működtetett konyháit a sándorfalvai székhelyű HunGast Kft. A megyei közgyűlés még március végén kezdett egyeztetést a céggel a 2008. július 15-én kötött vállalkozási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. A szerződésbontást a HunGast ajánlotta, mert az önkormányzat több tízmillió forintos tartozást halmozott fel a cégnél.

A HunGast március elején 18 Pest megyei középiskolában, húsvét előtt pedig a speciális bentlakásos iskolákban és szociális otthonokban is beszüntette az étkeztetést. A megyei önkormányzat elismeri korábbi tartozásai egy részét, de a konyhai beruházások összegét és az elmúlt hónapok tálalási költségeinek mértékét vitatja - mondta a hivatal sajtófőnöke, Ambrus András.