Nem nyitják meg szerdán az új metróvégállomást Kőbányán

Vágólapra másolva!
A BKV szerint nem adottak a feltételek, ezért nem adják át a 3-as metró új végállomását Kőbánya-Kispesten. Bizonytalan ideig továbbra is metrópótló buszok viszik az utasokat.
Vágólapra másolva!

A kivitelezési munkák elhúzódása miatt bizonytalan ideig meghosszabbították a vágányzárat Budapesten a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest végállomás között - közölte kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK és a BKV szakemberei helyszíni terepszemlén állapították meg, hogy a teljes vonalon való közlekedéshez a forgalomtechnikai feltételek a bevásárlóközpont építője által előzetesen vállalt augusztus 24-i határidőre nem teljesülnek. Mivel a kivitelezési munkák jelenleg is tartanak, bizonytalan ideig a jelenleg is érvényes forgalmi rend marad életben a 3-as metró vonalán, vagyis metrópótló buszok viszik az utasokat - olvasható a BKK közleményében.

A beruházó R-CO Zrt. azt vállalta, hogy augusztus 24-ig átépíti a metróvégállomást, és új buszvégállomást alakít ki. Mivel a munkával nem végeztek, a cég kötbért köteles fizetni a BKV-nak az érvényes szerződés alapján. Az állomást június végén zárták le. A metrót a KöKi-Terminál bevásárló- és irodaközpont kivitelezési munkái miatt állították le.