Újabb gyanúsított a csepeli gyilkosságok ügyében

Csepel, gyilkosság, hajléktalanok a tetthely környékén
Vágólapra másolva!
Hétre emelkedett azoknak a gyanúsítottaknak a száma, akiket a csepeli gyilkosságok miatt vettek őrizetbe. A hetedik gyanúsítottat kedden fogták el, emberöléssel gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Újabb gyanúsítottat fogtak el a csepeli gyilkosságokkal összefüggő ügyben - értesült kedden az MTI. A csepeli üggyel kapcsolatban így már hét embert gyanúsítottak meg, közülük hatan előzetesben vannak. A kedden őrizetbe vett férfi az első, akit emberöléssel gyanúsítottak meg.

Az NNI később közleményében megerősítette az értesülést. A közlemény szerint az NNI munkatársai kedden, Csepelen őrizetbe vettek egy magyar állampolgárságú férfit, akit emberelöléssel gyanúsítanak. További információt az NNI a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kart közölni.

A rendőrség nyomozói augusztus elején találtak négy elásott holttestet Csepelen. Az ügyben a rendőrség napokig nem szólalt meg, később azt közölték, hogy hat embert helyeztek előzetes letartóztatásba.

A gyanúsítottakról a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetője azt mondta: egy olyan bűnözői csoportról van szó, amely a csepeli erdőkben lakó hajléktalanok között él. A csoport több súlyos bűncselekményt követett el, rablásokat, illetve valószínűleg gyilkosságokat is. Tavasszal már elfogtak közülük három embert, akik fegyveres rablásokat követtek el élelmiszerüzletekben.

A gyilkosságokkal összefüggésben augusztusban további három embert fogtak el. A rendőrség szerint őrizetbe vették a csoport feltételezett vezetőjét is, róla azonban egyelőre nem tudni, milyen állampolgárságú. Az NNI szerint a férfi macedónnak vallotta magát, ám ezt eddig nem sikerült hitelesen alátámasztani, ezért külföldi hatóságok segítségét kérték.

A gyilkosságokra úgy derült fény, hogy a csoport tagjai egy Erdélyből származó embert bántalmaztak, elvették az értékeit, a bankkártyáját, majd pedig megkötözve otthagyták az erdőben. A férfi azonban meg tudott szökni, és a rendőrség segítségét kérte.