Ismét megállhatnak a rendelt taxik a reptéri terminál előtt

Vágólapra másolva!
Visszahelyezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Liszt Ferenc repülőtéren a rendelt taxik beszállópontjait a parkolóból a terminálok elé - közölte a BKK kedden. A taxisok, akiknek eddig a parkolóban kellett megállniuk, öt percig várhatják az utasaikat, és nem szállhatnak ki az autóból.
Vágólapra másolva!

Szerda hajnaltól az előrendelt taxik a terminál előtt lévő beszállópontokon öt percnél tovább nem tartózkodhatnak, a gépkocsivezetők a járműveiket nem hagyhatják el, más járművek részére fenntartott parkolóhelyekre nem állhatnak be, illetve illegális kereskedelmi tevékenységet a repülőtér területén nem folytathatnak - ezzel a feltétellel vehetik fel az utasaikat a taxisok a Liszt Ferenc repülőtér terminálja előtt. Korábban a parkolóban kellett várakozniuk.

A lépésről az után döntött a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy a repteret üzemeltető Budapest Airport (BA), a BKK és a taxis szervezetek egyeztettek. Nemsokára a Liszt Ferenc repülőtéren bevezetnek egy informatikai rendszert, amelynek lényege, hogy csak a ténylegesen reptéri utasok által rendelt taxik juthassanak be a repülőtér előterébe, és ott ne lehessen illegális kereskedelmi tevékenységet folytatni. Amíg ez megvalósul, ideiglenesen a Budapest Airport visszaállítja az eredeti állapotot.

A BKK emlékeztetett arra, hogy a BA korábban a parkolóba helyezte át ezt a területet. A taxis érdekképviseletek 2011. június 8-án autós felvonulással egybekötött demonstrációt tartottak (a tüntetésről készült videónkat itt nézheti meg), és Tarlós István főpolgármesternek petíciót adtak át, amelyben a helyzet megoldását kérték.

Ezután kezdődtek a tárgyalások, amelyek eredményeként a BA vállalta, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján az érkezési szint beszállítási pontjait 2011. szeptember 7-én 0 órától megnyitja mindazon taxitársaságok és taxisvállalkozások előtt, amelyek csatlakoztak ahhoz a nyilatkozathoz, amelyben vállalták a repülőtér közlekedési rendjének és a repülőtéri rend betartásával kapcsolatban megfogalmazott szabályok betartását.