Új autókkal és motorokkal készül a rendőrség az uniós elnökségre

motoros rendőr kiképzés Szegeden
Vágólapra másolva!
Hatvan új motorkerékpárt és az uniós konvojok felvezetésére alkalmas ötven felső középkategóriás autó beszerzését tervezi a rendőrség a magyar uniós elnökségre - írja a Népszabadság. A rendezvények biztosítására a rendőr-szakközépiskolák végzőseit is bevetik.
Vágólapra másolva!

Nincs elegendő motorkerékpárja a rendőrségnek az uniós elnökséggel együtt járó biztosítási, felvezetési és protokolláris feladatok ellátásához - írja a Népszabadság. A rendőrség ezért hatvan új motorkerékpár beszerzését és ötven felső középkategóriás autót vásárol az uniós elnökséggel összefüggő feladatok elvégzésére. A lap szerint később a járműveket szétosztják a leginkább rászoruló rendőr-főkapitányságok között.

Az uniós vezetők szállítására alkalmas járműparkot kedvezményes áron bérli a Belügyminisztérium, a kétszáz járműből álló flottát, amelyben Audik és Volkswagen kisbuszok is vannak hetvenmillió forintért bérlik a Porsche Hungáriától, erről részletesen itt olvashat.

Az uniós elnökség csúcsidejére kilencszáz frissen végzett rendőr-szakközépiskolást is szolgálatba állítanak. A tervek szerint 300-300 újoncot kap a BRFK, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség, a főváros útjain több rendőr teljesít majd szolgálatot.

Elkerülnék a dugókat

A rendőrség keddi budapesti sajtótájékoztatóján a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a delegációk által használt útvonalak kijelölésekor a fővárost övező gyorsforgalmi úthálózatra helyezték a hangsúlyt. A vendégek többsége repülőgéppel érkezik, és az M0-s autóúton, az M3-as és az M31-es autópályákon viszik őket a gödöllői kastélyba, amely több uniós rendezvénynek is otthont ad. A vendégek többsége repülőgéppel érkezik, és az M0-s autóúton, az M3-as és az M31-es autópályákon viszik őket a gödöllői kastélyba, amely több uniós rendezvénynek is otthont ad.