Hét embert fogtak el a tavalyi balhés Újpest-Fradi meccs miatt

Vágólapra másolva!
A tavaly szeptemberi Újpest-Fradi meccsen történt rendbontások hét feltételezett elkövetőjét fogták el a rendőrök szerdán. Egy ember, a meccs előtti késelés feltételezett elkövetője ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.
Vágólapra másolva!

Hét futballhuligánt fogott el a rendőrség szerdán reggel, akiket csoportos garázdasággal gyanúsítanak a tavaly szeptemberi UTE-Fradi meccsen történt rendbontás miatt - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetése egy szerdai sajtótájékoztatón. Tóth Tamás főkapitány szerint mindent megtesznek azért, hogy a sporteseményeket félelem nélkül látogathassák az emberek. Kiemelt hangsúlyt kap a sportrendezvények biztosítása, a garázda cselekmények megelőzése, illetve az elkövetők felkutatása és felelősségre vonása - mondta.

Fülöp Valter bűnügyi főkapitány-helyettes szerint szerdán reggel hét helyszínen fogták el a feltételezett elkövetőket. A csoportosan elkövetett garázdaságért a törvény szerint öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Emellett országos elfogatóparancsot adtak ki a meccs előtti órákban Újpest-Városközpontban elkövetett, életveszélyes sérülést okozó késelés feltételezett elkövetője ellen. Senki nem úszhatja meg - jelntette ki Fülöp Valter.

A 2010. szeptember 11-i, 6:0-ra végződött UTE-Fradi-meccs előtt néhány órával a Megyeri úti stadion környékén már összecsaptak a szurkolók, a rendőrség könnygázt is bevetett ellenük, Újpest-Városközpontban pedig késsel életveszélyesen megsebesítettek egy fiatalt. A mérkőzés alatt is súlyos rendbontások történtek a lelátón, a szünet után már csak késéssel kezdődhetett meg a második félidő, amelyben a vendégszurkolók gyújtogattak, és 5:0-nál megpróbáltak betörni a pályára. A randalírozókat még a Fradi edzője is megpróbálta lecsendesíteni, de csak a rendőrök tudták őket feltartóztatni; ekkor negyed órára félbeszakadt a meccs. A mérkőzés utáni órákban 13 személyt állított elő a rendőrség garázdaság bűncselekménye, illetve különböző szabálysértések miatt.