Nyolcvan autó akadt el a tükörjégen Fejér megyében

Vágólapra másolva!
Tükörjég borítja az utat Fejér megyében Gánt térségében, 75-80 autó akadt el a 8119-es úton, még tart a műszaki mentés, leállították a forgalmat. Az országban a főutak vizesek, a nyugati országrészben több mellékút havas.
Vágólapra másolva!

Mintegy 80 autó akadt el Gánt térségében, tükörjég borítja az utat - mondta az [origo]-nak Németh-Kész Mónika, a megyei rendőrség szóvivője. Baleset nem történt, de még tart a műszaki mentés, ezért nem engedik az autókat a 8119-es útról Gánt felé.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint az országban a főutak vizesek, sónedvesek, a mellékutak havasak, Zalaegerszeg környékén jégbordásak. Pest megyében és Tatabánya térségében még esik a hó, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Heves megyében szállingózik, Makónál köd nehezíti a közlekedést.

Pest megyében 30 munkagéppel takarítják az utakat. Szentendre, Tárnok és Vác környékén nem a hóréteg vastagsága, hanem a lefagyás okoz gondot. Pécsi Norbert, a társaság kommunikációs csoportjának vezetője azt mondta, hogy jelentősebb fennakadás egyelőre nincs, de azt javasolta, hogy a megye északi és keleti területein fokozott óvatossággal vezessenek.

Az időjárás-előrejelzés szerint lesz még utánpótlása a havazásnak, szerdán főként az északi és északkeleti területeken eshet hó.