Elfogták az Ausztriában 8 millió eurót sikkasztó magyar bankárt

Vágólapra másolva!
Miután soproni lakását feladta, Budapesten fogta el a rendőrség azt a férfit, akit osztrák hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy 8 millió eurót csalt ki egy bank ügyfeleitől. A sikkasztáson ért férfi hasonló módszerrel dolgozhatott, mint Kulcsár Attila.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azt a magyar férfit, aki a Burgenlandban található eizenstadti Oberbankban követett el több mint 8 millió eurós (több mint 2,1 milliárd forint) sikkasztást - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda. A bank magánbefektetéseket kezelő munkatársa az ügyfeleit hamis, illetve biankó szerződések felhasználásával károsította meg.

A sikkasztással vádolt férfit osztrák hatóságok is keresték, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi feladta soproni lakhelyét és Budapesten próbált elrejtőzni, azonban sikerült felderíteni tartózkodási helyét. A Nemzeti Nyomozó Iroda teljesíti az osztrák hatóság jogsegély-kérelmét, azaz, vélhetően kiadják Ausztriának a csalót.

A Független Hírügynökség szerint a férfi hasonló módszereket alkalmazott, mint Kulcsár Attila álbróker. A sikkasztást a bank alkalmazottai vették észre, az ügy egyik gyanúsítottját decemberben vették őrizetbe Ausztriában. A férfi azt mondta, a Sopron környéki éjszakai élet ismert alakja - akit korábban több bűncselekmény miatt is elítéltek - zsarolta őt. A Független Hírügynökség szerint az osztrák hatóságok É. Tivadar ellen adtak ki elfogadtóparancsot.