Bírságot fizetnek a dupla költségtérítést felvevő fideszesek

Vágólapra másolva!
Újabb két képviselőt büntetett meg a Fidesz-frakció költségtérítés két helyről való felvétele miatt. Az etikai bizottság egyaránt 250 ezres bírságot rótt ki Papcsák Ferencre és Szabó Zsoltra.
Vágólapra másolva!

Költségtérítési ügye miatt pénzbírság fizetésére kötelezte a Fidesz-frakció etikai bizottsága hétfői ülésén a képviselőcsoport két tagját, Papcsák Ferenc zuglói és Szabó Zsolt hatvani polgármestert.

A kormánypárti frakció sajtóosztályának tájékoztatása szerint az etikai bizottság megállapította, hogy mindkét országgyűlési képviselő jogtalanul vett fel dupla költségtérítést, ezért a testület 250-250 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte őket.

Papcsák Ferenc a napokban adminisztrációs hibával indokolta, hogy egy ideig a XIV. kerületi önkormányzattól és a parlamenttől is kapott költségtérítést. A jogtalanul felvett pénzt azóta visszafizette. Szabó Zsoltról a Blikk írta meg, hogy önkormányzati tisztsége után költségtérítést, parlamenti képviselőként pedig teljes összegű választókerületi pótlékot vett kézhez.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény tiltja, hogy a képviselők egyszerre két helyről vegyenek föl költségtérítést. Ezt a szabályt korábban egy harmadik fideszes képviselő, Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere is megsértette, őt 150 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a frakció.