A balesete után fejbe lőtte magát egy fiatal rendőr

Vágólapra másolva!
Balesetet szenvedett az autójával, majd pisztolyával fejbe lőtte magát egy 22 éves szendrői rendőr. Mentőhelikopterrel szállították kórházba a Szendrő és Szuhogy közötti útról. A kórházban a sérülttel elakadt a lift, a tűzoltók verték szét a felvonót, hogy kiszabadíthassák.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes állapotban került kórházba egy fiatal rendőr, aki pisztolyával fejbe lőtte magát szerdán délután. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szendrői rendőrőrs szabadnapos, szolgálaton kívüli őrmestere az után akart öngyilkos lenni, hogy autójával balesetet szenvedett a Szuhogy és Szendrő közötti úton. A jármű kisodródott az útról, majd felborult, a 22 éves járőr ez után fordította maga ellen a fegyverét. Az eset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja.

A fiatal őrmestert mentőhelikopter szállította kórházba életveszélyes sérülésekkel, de ellátása nem volt zökkenőmentes. A sérült rendőrrel és hozzátartozóival együtt a kórházban ugyanis elakadt a lift a miskolci Borsod megyei kórházban. A miskolci tűzoltóság szóvivője, Bódi Zoltán szerint a rendőrségről kapták a jelzést a liftbe szorult, életveszélyes állapotban lévő betegről. A kiérkező tűzoltók kézi szerszámokkal felfeszítették a felvonó ajtaját, mert az volt a céljuk, hogy a sebesült rendőr mihamarabb a műtőbe kerülhessen - mondta az MTI-nek.

Csiba Gábor, a kórház főigazgatója közölte, a liftet tulajdonképpen szétverték a tűzoltók, akiket a rendőrök értesítettek. Az igazgató szerint a kórházat nem értesítették, holott nekik is van kárelhárító rendszerük. A tűzoltók mintegy hárommilliós kárt okoztak, eljárásukat a kórházigazgató az MTI-nek felháborítónak nevezte. Hozzátette, hogy a beteg a fontos, nem a lift, de az eljárás "kicsit furcsa" volt. A sebesült rendőr továbbra is életveszélyes állapotban van.