A gyerekeseknek kedvezhet a tervezett nyugdíjrendszer

Vágólapra másolva!
Egy vitaanyag szerint kétféle nyugdíjrendszer lenne a jövőben, az egyikben valaki teljesen az államra támaszkodna, a másikban kizárólag saját megtakarításaira - írja a hétfői Magyar Nemzet. A vitaanyag szerint a jövőben azokra vonatkozna a mostani nyugdíjkorhatár, akik két gyereket felneveltek és szakmához juttattak.
Vágólapra másolva!

Nincs alternatívája a felosztó-kirovó nyugdíjrendszernek - írja egy birtokába jutott dokumentum alapján a hétfői Magyar Nemzet, vagyis a javaslat szerint a jövőben is az adott időszakban befolyt járulékból kellene fedezni az adott időszak ellátásait. A lap szerint egyelőre csak egy vitaanyagról van szó, amelyről egyelőre semmilyen döntés nem született.

A javaslat szerint a jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra vonatkozna, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek - írja a Magyar Nemzet.

A lap írása a korrekt nyugdíjelszámolás technikai alapjaként az egyéni számlás rendszert nevezi meg, amelyre a kormányzat a magán-nyugdíjpénztári átalakítások során - az örökléssel együtt - ígéretet tett. Az öröklés lehetősége kizárólag a hozzátartozók számára, kötött módon, vagyis csak nyugdíjcélra lenne elérhető - írja a lap. A javaslat szerint a jövőben kétféle nyugdíjrendszer lenne, az egyikben valaki teljes egészében az államra támaszkodik, a másikban pedig kizárólag saját megtakarításaira.