Magyar Nemzet: Egy szemtanú látta a Fenyő-gyilkosság gyanúsítottját az Aranykéz utcában

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet szerint a napokban jelentkezett a Fenyő-gyilkosság egyik szemtanúja, aki eddig azért hallgatott, mert félt az elkövetőktől.
Vágólapra másolva!

Még tart az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vizsgálata Jozef Rohác DNS-mintájának eltűnése ügyében, az eljárásba felügyeleti szervként a Legfőbb Ügyészség is bekapcsolódott - tudta meg a Magyar Nemzet. Rohác genetikai mintáját már két éve levették, de a dokumentum azóta a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben hevert a lap szerint.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a napokban jelentkezett egy szemtanú, aki állítása szerint látta a szlovák férfit a robbantás helyszínén az 1998-as merénylet idején. A tanú beszámolóját a lap szerint a Nemzeti Nyomozó Irodához köthető, pontosan meg nem nevezett forrásuk sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

A tanú a rendőrség egyik volt operatív tisztjével osztotta meg értesüléseit, aki az ORFK-hoz irányította a robbantás idején a környéken pincérként dolgozó férfit - írja a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy a tanú eddig azért nem számolt be információiról a nyomozóknak, mert félt, hogy az elkövetők kideríthetik, hogy ki ő.