Blikk: Rákosrendezőre költözhet a Vidámpark

Vágólapra másolva!
Zuglóban, a jórészt kihasználatlan Rákosrendező pályaudvarra költözhet át a Vidámpark - értesült a Blikk. Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere szerint már egyeztettek is erről a vasúttal és a fővárossal.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint Zuglóban marad a Vidámpark, melynek új helyszínéül a jórészt kihasználatlan Rákosrendező pályaudvart szemelte ki a budapesti városvezetés.

Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere a lapnak azt mondta, hogy az önkormányzat foglalkozik a kérdéssel, és már voltak is előzetes egyeztetések erről a vasúttal és a fővárossal. "A Vidámparknak Zuglóban a helye. Van is itt szabad terület, 136 hektáron világszínvonalú parkot lehet kialakítan" - mondta.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a napilapnak annyit mondott, hogy a Vidámpark néhány éven belül elköltözik, és több helyszín is szóba került. "Egy biztos, legalább 50 hektáros területre van szükség" - mondta, hozzátéve hogy a beruházás költségeit magántőke fedezné, és már több vállalkozó is érdeklődik a lehetőség iránt.

A MÁV sajtóosztálya elismerte, hogy egyeztetések folynak a pályaudvar hasznosításáról, és nem cáfolták, hogy előkészületek is vannak a Vidámpark ideköltöztetése érdekében.

Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója a Blikk értesülésére reagálva mindössze annyit közölt, hogy tárgyalások folynak a lehetséges helyszínekről. Kedden Újbuda vezetősége jelentette ki, szívesen adnának helyet a Vidámparknak, ha alkalmas területet találnak a XI. kerületben, és az a helyben lakóknak is megfelelne.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes múlt hét csütörtökön, a Vidámparkban tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy egyelőre a jelenlegi helyén, a Városligetben működik tovább a Vidámpark, de a ciklus végéig új helyre költöztetnék az intézményt. Csomós akkor azt mondta, hogy több helyszín is felmerült, melyek egyike a XI. kerületben van.