Vádat emeltek az M7-esen halálos balesetet okozó horvát pártvezető ellen

Vágólapra másolva!
Halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a Horvát Néppárt elnökét a kaposvári ügyészség. A 2010-es balesetben ketten vesztették életüket az M7-es autópályán.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek Radimir Cacic, a Horvát Néppárt elnöke ellen, aki tavaly január 8-án halálos balesetet okozott az M7-es autópályán. A vádiratot a Kaposvári Városi Ügyészség szerdán nyújtotta be a Marcali Városi Bírósághoz halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A baleset következtében ketten meghaltak, egy ember súlyos, egy pedig könnyű sérüléseket szenvedett - mondta Egerváriné Lucza Gyöngyi, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A horvát politikust a jogsegélyszolgálat keretében a horvát hatóságok gyanúsítottként kihallgatták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tavaly januárban közölte, hogy egy horvát állampolgár az M7-es autópályán Budapest felé haladva nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette járművét, ezért későn észlelte az előtte, a külső forgalmi sávban, vele azonos irányban közlekedő másik személyautót, és nekiütközött a jármű hátsó részének. A baleset két súlyos sérültje közül az egyik másnap, a másik két héttel később a kórházban meghalt.

A néppárti elnök a balesetet a rendkívül rossz időjárási és útviszonyokkal magyarázta. Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. múlt év január 25-én azt írta: a horvát pártvezető magyarországi balesetének idején nem volt jeges az M7-es autópálya burkolata az érintett szakaszon.