Nincs fertőzött spanyol zöldség Magyarországon a szakminiszter szerint

Vágólapra másolva!
A szakminiszter szerint az összes spanyol eredetű élelmiszert ellenőrizték, és nem találtak fertőzött zöldséget Magyarországon. Vasárnap a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közölte, hogy Magyarországra is juthatott a németországi hasmenésjárványt okozó, fertőzött spanyol uborkaszállítmányból.
Vágólapra másolva!

Valamennyi spanyol eredetű élelmiszert ellenőrizték hazánkban, és nem találtak köztük fertőzöttet - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn Debrecenben.

"Magam is kíváncsian várom a vizsgálatok végét, hogy kiderüljön, hogyan került az élelmiszerláncba fertőzött uborka" - tette hozzá a tárcavezető, aki az európai uniós agrárminiszterek informális debreceni találkozóján nyilatkozott a sajtónak.

Fazekas Sándor felhívta a figyelmet a hatósági ellenőrzések fontosságára, amelyeket szükség szerint több termékre is kiterjesztenek, legyen az uborka, méz, vagy húsáru. Példaként említette, hogy a közelmúltban húsüzemet zártak be Magyarországon minőségi kifogások miatt.

Vasárnap a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közölte, hogy Magyarországra is juthatott a németországi hasmenésjárványt okozó, fertőzött spanyol uborkaszállítmányból. Természetesen szó lesz a keddi megbeszélésen a fertőzött spanyol uborka kapcsán kialakult helyzetről is - tette hozzá a tárcavezető.