Vágólapra másolva!
Elfogadta a kormány azt a javaslatot, aminek értelmében a bűncselekmények közé sorolnák a sporthuliganizmust. A tervezett módosítások a szigorítás irányába mozdulnak el, és szeretnék megteremteni a sportesemények rendezésében közreműködők nagyobb felelősségét.
Vágólapra másolva!

A bűncselekmények körébe tartozhat a jövőben a sporthuliganizmus, ha a parlament megszavazza az erről szóló törvénymódosítást. A javaslatot keddi ülésén elfogadta a kormány - közölte a kormányzati kommunikációs államtitkárság.

A tervezet több törvény módosításával kiküszöböli a jelenleg hatályos joganyag hiányosságait, nem titkoltan a szigorítás irányába elmozdulva és a sportesemények rendezésében közreműködők nagyobb felelősségének megteremtése érdekében - olvasható az államtitkárság közleményében. A módosítások érintik a jegyértékesítést, a beléptetőrendszereket, a kitiltás intézményét, az ezzel összefüggő rendőrségi és szervező általi adatkezelést, a sportrendezvények biztonsági minősítésére vonatkozó új intézményrendszert, az érintett belügyi szerveknek a létesítmények biztonsági ellenőrzésére vonatkozó szabályait, a rendezők és a szövetségek felelősségét, biztonsággal összefüggő feladatait, az azok megszegésére vonatkozó bővített szankciórendszert.