Magára hagyott újszülöttet találtak egy ház udvarán Pátrohán

Vágólapra másolva!
A mentősök másfél órán át közdöttek annak az újszülöttnek az életéért, akit hétfőn délelőtt találtak egy pátrohai családi ház udvarán. A kisfiút és feltételezett anyját, egy húszéves nőt kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

A rendőrséget hétfő délelőtt értesítették, hogy egy magára hagyott újszülött van az egyik családi ház udvarán Pátrohán. Fülöp Gergelynek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivőjének elmondása szerint a kiérkező járőrök, miután gyenge életjeleket tapasztaltak a gyermeknél, azonnal értesítették a helyi háziorvost és a mentőket.

A szóvivő szerint a kiérkező orvos és a mentők megkezdték a kisfiú újraélesztését, és másfél órás munka után annyira stabilizálni tudták az állapotát, hogy a nyíregyházi kórházba szállíthatták. Az újszülöttet magára hagyó feltételezett anyát, az ott lakó húszéves nőt is kórházba vitték szakorvosi ellátásra - tette hozzá Fülöp Gergely.

Az ügyben a szabolcsi rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást, és szakértő bevonásával vizsgálja a körülményeket - közölte internetes oldalán a rendőrség.