Tolmácsokkal küldi dolgozni az ellenőröket nyáron a BKV

Vágólapra másolva!
Tolmácsok kísérik júniustól augusztusig a BKV ellenőreit azokon a járatokon, ahol sok külföldi turista utazik. A BKV naponta húsz diáktolmácsot alkalmaz, havonta átlagosan kétmillió forintba kerülnek.
Vágólapra másolva!

"Elsősorban a szolgáltatási színvonal emelését, valamint a munkatársak hatékony és zökkenőmentes kommunikációját" várja a BKV attól, hogy a nyáron tolmácsokkal küldi dolgozni az ellenőröket azokon a járatokon, ahol sok a turista. A BKV [origo]-nak küldött válaszában azt írja, hogy a tolmácsok június 15-től augusztus 20-áig tartó időszakban segítik az ellenőrök munkáját, és "naponta húsz fő látja el a feladatot az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken közlekedő járatokon".

A tolmácsok nyári alkalmazása átlagosan havi kétmillió forintba kerül a társaságnak - közölte a BKV az [origo]-val. A tolmácsokat diákszövetkezeten keresztül alkalmazza a cég, így a diákokat is a szövetkezet választja ki. A tolmácsoknak idegennyelv-ismerettel, valamely világnyelvből nyelvvizsgával kell rendelkezniük, de természetesen több nyelv ismerete előnyt jelent - írta a BKV.

Az [origo] a 2-es és a 6-os villamoson is találkozott diáktolmácsokkal, akik azt mondták, hogy mindennap más-más ellenőrcsapathoz osztják be őket, általában napi nyolc órát dolgoznak, és óránként ötszáz forintot keresnek a munkával.

A BKV a tolmácsok díjazásáról azt írta: "Tekintettel arra, hogy egyéb értékelési szempontok mellett az óradíj is fontos elemként szerepelt a diákszövetkezet kiválasztásban, így költséghatékony a diáktolmácsok foglalkoztatása".