Hasmenéssel vittek kórházba 37 táborozót Balatonalmádi mellől

Vágólapra másolva!
Összesen harminchét gyermeket és fiatal felnőttet vittek kórházba délután a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred két táborából, mert hasmenésük volt, hánytak és többen elájultak. A tisztiorvosi szolgálat egyelőre nem tudja, hogy mi okozza a rosszulléteket.
Vágólapra másolva!

Rosszullét miatt huszonnyolc gyermeket és fiatal felnőttet vittek kórházba szerda délután a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred egyik gyermektáborából - mondta az [origo]-nak Bujdosó László, balatonfüredi helyettes tiszti főorvos. A főorvos tájékoztatása szerint a betegnek hasmenésük van, hánytak és ájulás is előfordult. Bujdosó László szerint nem kizárt, hogy emelkedhet a betegek száma.

A helyettes tiszti főorvos egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi okozza a megbetegedéseket, annyit jegyzett meg: nem biztos, hogy ételmérgezésről van szó. Hozzátette: ételmintákat vettek, de csak a laborvizsgálatok után lehet a megbetegedések pontos okát megállapítani.

A tábor konyháját lezárták, mindenütt fertőtlenítenek, a táborban maradt gyermekek egyelőre hideg élelmet kapnak - mondta Bujdosó László.

Czirner József, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a mentők tizenegy gyermeket a veszprémi, kilencet a székesfehérvári, nyolcat pedig az ajkai kórházba vittek. Állapotuk kielégítő, néhányuknak kiszáradásos tünetek miatt infúziót kellett bekötni - mondta a főorvos.