AZ LMP teljes jogú tag lenne az Európai Zöld Pártban

Vágólapra másolva!
Az LMP kérvényezni fogja, hogy teljes jogú tagja legyen az Európai Zöld Pártnak - döntött a párt kongresszusa vasárnap. Az Európai Zöld Párt novemberben tárgyalja az LMP ügyét.
Vágólapra másolva!

A Lehet Más a Politika hétvégi, Pásztón megrendezett 15. kongresszusán a küldöttek elsöprő többsége támogatta, hogy a párt kérvényezze teljes jogú tagságát az Európai Zöld Pártba (EGP) - közölte a párt sajtóközlemény útján vasárnap este.

Az LMP 2009. október óta megfigyelő tagja az Európai Zöld Pártnak, amelynek kongresszusa idén novemberben dönt az LMP teljes jogú tagságáról. Az EGP az LMP meghívására idén áprilisban Budapesten tartotta Kongresszusát, ahol 34 európai tagpárt delegáltjai és a párt Európai Parlamenti képviselői vettek részt.

A párt kongresszusa két új tisztségviselőt is választott: az Országos Választmány titkári posztját a továbbiakban Barta János látja el, a budapesti régiódelegált Béres András lett. A küldöttek arról is határoztak, hogy a hatékonyabb működés érdekében újjászervezik a Fejér megyei területi szervezetet.

A kongresszus egyhangú határozattal erősítette meg az LMP Országos Választmánya által kezdeményezett - munkavállalók kiszolgáltatottsága elleni - népszavazási kezdeményezést..