Holtan találták meg a szerdán eltűnt sárkányrepülő két utasát

lezuhant egy sárkányrepülő Ságvár közelében
Vágólapra másolva!
Holtan találták meg csütörtök reggel annak a sárkányrepülőnek a két utasát, amely szerda este tűnt el, miután felszállt a Siófok-Kiliti reptérről. A gépet Ságvár közelében, egy kukoricásban találták meg.
Vágólapra másolva!

Két emberrel eltűnt egy motoros sárkányrepülő Siófok-Kilitinél szerda délután. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese csütörtök reggel azt mondta az [origo]-nak, hogy reggel megtalálták az összetört gépet. A sajtószóvivő arra a kérdésre, hogy a gépen utazó embereket is megtalálták-e, azt mondta, hogy az első információk szerint van két holttest a gép közelében, később a rendőrség megerősítette, hogy a gépen utazó két magyar állampolgárt találták meg, a pilóta egy 53 éves siófoki férfi, utasa pedig egy 25 éves zamárdi férfi volt. A Hirado.hu szerda este azt írta, hogy a gépet egy tapasztalt pilóta vezette, egy utast vitt sétarepülésre.

A helyszíni vizsgálat első megállapításai szerint a sárkányrepülő nagy sebességgel, meredek szögben, járó motorral, orral ütközött a földnek. A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a légi jármű roncsolódásai alapján arra lehet következtetni, hogy a gép sérülései a földnek ütközéskor következtek be, így nem valószínű, hogy a jármű a levegőben vált volna repülésképtelenné. A helyszíni szemle most is tart.

A rendőrséget egy lakossági bejelentés vezette nyomra. A bejelentő azért fordult a rendőrséghez, mert azt látta, hogy Kőröshegy környékén "nem természetes módon" szállt lefelé a sárkányrepülő.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor
Rendőrök és tűzoltók dolgoznak a helyszínen, ahol holtan találták a szerencsétlenül járt repülősöket.
További fotókért kattintson a képre!