Magyar Nemzet: Csúszik az önkormányzati törvény tervezetének tárgyalása

Vágólapra másolva!
Az állam és az önkormányzatok közötti feladatmegosztásról szóló politikai egyeztetések miatt egyelőre nem kerül a kormány elé az új önkormányzati törvény tervezete.
Vágólapra másolva!

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem kerül a kormány elé az új önkormányzati törvény tervezete szerdán, a csúszást az állam és az önkormányzatok közötti feladatmegosztásról szóló politikai egyeztetések okozzák - írta a Magyar Nemzet egy, a neve elhallgatását kérő kormányzati tisztviselőre hivatkozva.

A lap szerint a témában hétfőre tervezett közigazgatási államtitkári egyeztetés is elmaradt, e nélkül pedig nem kerülhet a kabinet elé a tervezet.

A készülő törvény egyik sarkalatos pontja, hogy az önkormányzati feladatok részlegesen átkerülnek az államhoz, és a csúszást éppen az ezek pontosítása körüli politikai egyeztetések okozzák - írta a Magyar Nemzet. A lap forrása szerint mindez nem veszélyezteti az őszi jogalkotási menetrendet, a törvényjavaslat szeptemberben vagy októberben mindenképpen az országgyűlés elé kerül.

Az új önkormányzati törvény tervezete szerint szétválik a jegyzői és a polgármesteri hivatal, és 160-180 járás lesz, ezek határai a jövőbeli választókerületek határaihoz igazodnak majd.