Előzetesbe került a romonyai kettős gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint pisztollyal kivégezte volt élettársát és annak új szeretőjét egy romonyai tanyán. A férfi akár tényleges életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság szombaton azt a férfit, aki a gyanú szerint szerelemféltésből pisztollyal megölte élettársát és annak új barátját a baranyai Romonyán. A korábbi beszámolók szerint a férfi egy pécsi cég logisztikai vezetője, és a gyilkosság után megával is végezni akart.

Hajdu István, a bíróság elnöke a közölte: a bíróság egy hónapra rendelte el az érintett előzetes letartóztatását, esetében ugyanis fennáll a szökés, elrejtőzés és a tanúk befolyásolásának veszélye. A döntést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette. A férfi a bíróságon annyit mondott, hogy megbánta tettét.

A rendőrség a 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségű férfit több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja. Ha bűnössége bebizonyosodik, akár tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a férfi a napokban megtudta, hogy élettársának új barátja van, ezért a nőt többször életveszélyesen megfenyegette. A férfi képzett sportlövő volt, több fegyvert is tartott. Szerda este egy kilenc milliméter kaliberű pisztolyt, két tárat, 150 lőszert és egy harci kést vett magához, autóba ült, és ahhoz a romonyai házhoz hajtott, ahol élettársa és annak új barátja tartózkodott.

A gyanúsított először figyelte a házat, majd átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó ablakát, benyúlva elfordította a kulcsot, és kinyitotta az ajtót. A házban rövid szóváltás után elsőként a férfival, majd a menekülni próbáló nővel végzett. A rendőrség szerint "kivégzés történt", a férfi mindkét áldozatára sokszor rálőtt, és többször el is találta őket.

Már a bűncselekmény elkövetése alatt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy lövéseket hallani a házból. A körzeti megbízott egy percen belül a helyszínre ért, ekkor a gyanúsított bement, és bezárkózott a házba, majd felhívta a rendőrséget. A férfi elmondta, mit tett, és közölte, hogy véget vet a saját életének is, de az ügyeletessel folytatott beszélgetés alatt meggondolta magát. A rendőr negyven percen át tartotta szóval, a gyanúsított pedig végül kiment a házból, és megadta magát.