Október 3-án hallgatja ki az ügyészség Gyurcsány Ferencet

Vágólapra másolva!
A volt miniszterelnök mentelmi jogát a múlt hétfőn függesztette fel az országgyűlés. Az ügyészség hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezte Gyurcsány kihallgatását a Sukoró-ügyben.
Vágólapra másolva!

Október 3-án hallgatja ki az ügyészség Gyurcsány Ferencet. A korábbi miniszterelnök csütörtökön azt közölte: aznap délután vesz részt az ügyészségi meghallgatáson. A szocialista politikus kihallgatását hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezte az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben.

Gyurcsány Ferenc szerdán arra szólította fel az ügyészséget, hogy majdani gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér. Közölte azt is, hogy a jövő héten honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi.

A volt miniszterelnök a 168 Órának adott interjúban azt mondta: arra számít, hogy az ügyészség vádat emel ellene a Sukoró-ügyben, szerinte már kész is a vádirat, Polt Péter legfőbb ügyész "csak arra vár, hogy a mai hatalom által kinevezett bírók közül választhassa meg", ki ítélkezzen felette.

A volt miniszterelnök mentelmi jogát amúlt hétfőn függesztette fel az Országgyűlés. Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés miatt tervezi kihallgatni az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, a vádhatóság szerint ugyanis túllépte hatáskörét, amikor meghatározta az értékesítés módját, azaz a telekcserét. A szocialista politikus szerint semmi sem támasztja alá az ügyészség gyanúját, és koncepciósnak értékeli az ellene indult eljárást.