Cigarettagyártó berendezést foglalt le a NAV egy gyöngyösi házban

Vágólapra másolva!
Hamis matricákat és fél óra alatt akár egy karton cigaretta előállítására képes gépet foglaltak le a pénzügyőrök Gyöngyösön.
Vágólapra másolva!

Egyedi cigarettagyártó berendezést találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói egy gyöngyösi lakóház garázsában - közölte a hivatal. A gépezet lefoglalt, harminc kilogrammos prototípusa fél óra alatt egy karton cigaretta legyártására alkalmas. A gépi meghajtású berendezés lényegében egy spirállal tolja a dohányt a papírba - közölte a NAV Észak-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának a sajtószóvivője.

A berendezés mellett hamis matricákat, ismert márkajelzésekre hasonlító emblémákkal ellátott kartonokat is találtak a nyomozók, akik egyszerre három helyszínen tartottak házkutatást, a gépen és a kellékeken kívül azokat a laptopokat is lefoglalták, amelyeken a találmány terveit tárolták.

A garázsban tetten ért három férfi ellen jövedékkel való visszaélés miatt indítottak eljárást. Ha bebizonyosodik az adószabályok megsértése, akár két évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.