Magyar Nemzet: Több ponton is módosítaná Hoffmann javaslatait a Fidesz

hoffmann rózsa
Vágólapra másolva!
A készülő köz- és felsőoktatási törvényről egyeztetett Hoffmann Rózsa a Fidesz vezető oktatáspolitikusaival. Az államtitkár szerint a tárgyalás célja elsősorban az volt, hogy a fideszes képviselők minél kevesebb módosító indítványt nyújtsanak be a törvényjavaslathoz.
Vágólapra másolva!

Több változtatási javaslatot is megfogalmaztak a Fidesz vezető oktatáspolitikusai a készülő oktatási törvénnyel összefüggésben a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral folytatott egyeztetésen - írja a szerdai Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A lap úgy tudja, szakmai kifogásokat elsősorban Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke és Pósán László, a párt oktatáspolitikusa fogalmazott meg.

Pokorni a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy megfogalmazták azokat a változtatási javaslataikat, amelyeket látni szeretnének a parlament elé kerülő törvénytervezetekben. Így többek között csak négyéves kortól tennék kötelezővé az óvodáztatást. A fideszes politikus nem tartja elfogadhatónak a kis létszámú, felzárkóztató osztályok elindítását, és nem támogatja a szóbeli felvételi vizsga visszaállítását a felsőoktatásban.

Hoffmann Rózsa szerint a megegyezés azt a célt szolgálja, hogy a fideszes politikusok minél kevesebb módosító indítványt nyújtsanak be a törvényjavaslathoz a parlamentben. Alapvetően a támogató vélemények voltak többségben, a képviselők szinte kivétel nélkül a tervezett intézkedések anyagi oldalára kérdeztek rá - mondta a lapnak az államtitkár, aki szerint a szakmai kérdések egy része félreértésen alapul, más része pedig Pokorni Zoltán korábban megfogalmazott ellenvetéseit tükrözi.