Magyar Nemzet: Januárban meneszthetik a kórházigazgatókat

Vágólapra másolva!
Megszűnne a munkaviszonyuk az államhoz kerülő kórházak és szakrendelők főigazgatóinak, valamint gazdasági vezetőinek - írja a birtokába került jogszabálytervezetre hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap szerint nem minden poszton biztos a személycsere, valószínűleg lesznek olyan intézményvezetők, akikre a későbbiekben is számítanak.
Vágólapra másolva!

Várhatóan mégsem novemberben, hanem csak januárban kerülnek állami működtetésbe a fővárosi intézmények - írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap a birtokába került jogszabálytervezetre hivatkozva azt írja, hogy a fővárosi kórházak és szakrendelők 2012. január 1-jén kerülnek állami tulajdonba, és valószínűleg eldőlt az is, hogy a települési önkormányzatok felügyelete alatt működő egészségügyi intézmények is átkerülnek az államhoz, ezeknél az átadás-átvétel időpontja 2013. január 1-je lenne.

Az államhoz kerülő intézményekben a tulajdonosi felügyelőtanácsok megszűnnek, és ugyanez a sors vár a korábban sokat kritizált regionális egészségügyi tanácsokra is - írta a Magyar Nemzet. A lap azt írja, hogy a tulajdonjog és a fenntartói jog átszállása nem értinti a kórházak dolgozóinak jogviszonyát. Legfeljebb azokat érhet meglepetés, akik olyan intézményben dolgoznak, amelynek funkciót kellett váltania, például aktív kórházból szociális vagy rehabilitációs intézménnyé alakul - írta a Magyar Nemzet.