Egy hétig ingyen lehet parkolni Pécsen

Vágólapra másolva!
Szerda reggeltől egy héten át ingyenes a parkolás Pécsett, miután a város és a paroklást üzemeltető cég közötti szerződés felbomlott.
Vágólapra másolva!

"Megszabadultunk a Gámántól" - a Bama.hu baranyai megyei internetes újság szerint ez a felirat került a pécsi parkolóautomatákra szerdán reggel. Gámán a neve annak a cégnek, amely korábban üzemeltette a parkolást a városban. A felirat azt is tartalmazza, hogy a "parkolás újra a pécsieké, 2011. november 2, reggel nyolctól egy hétig ingyenes a parkolás."

Páva Zsolt pécsi polgármester szerda reggel nyolc órára hirdetett meg sajtótájékoztatót a parkolási változásokról. A Bama.hu szerint ezen a tájékoztatón megerősítették azt, hogy egy hétig ingyen lesz a parkolás a városban.

Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere szerdán, a korábbi szolgáltató Gámán Kft. irodája előtt tartott sajtótájékoztatón az MTI szerint azt mondta: fontos esemény a város életében, hogy egy újabb közszolgáltatás került vissza a pécsiek tulajdonába, és az abból befolyó évi több százmillió forint közcélokra fordítható. Páva ezzel utalt arra, hogy 2009-es megválasztása után a részben magánkézben lévő vízszolgáltatót vette át a pécsi önkormányzat.

A politikus egy fekete nejlonzsákot húzott az iroda előtt álló parkolóautomatára, amelyen fehér betűkkel az olvasható, hogy visszavették a parkolást a Gámántól és hétfő reggel nyolc óráig díjmentesen lehet parkolni az önkormányzati parkolókban.