Mandátumának visszaadására szólították fel az MSZP-s Molnár Csabát

Vágólapra másolva!
Az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöksége felkérte Molnár Csabát, hogy adja vissza a párt területi listáján szerzett mandátumát, miután távozott az MSZP-ből. Az alkotmányügyi bizottság hétfőn dönt arról, hogy megalakíthatják-e frakciójukat az MSZP-ből távozó politikusok.
Vágólapra másolva!

Az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöksége felkérte Molnár Csabát, a Gyurcsány Ferenccel a Demokratikus Koalícióba (DK) távozó képviselőt, hogy adja vissza a szocialista párt területi listáján szerzett mandátumát - írta hétfői számában a Népszabadság.

A lap szerint a megyei szervezet sajnálattal, de tudomásul vette Molnár Csaba távozását az MSZP-ből, és megköszönte eddig végzett munkáját. A Demokratikus Koalícióba átlépő képviselők korábban már közölték, hogy nem adják vissza mandátumukat - emlékeztetnek a lapban.

Hétfőn dönt a parlament alkotmányügyi bizottsága arról, hogy megalakíthatják-e frakciójukat az MSZP-ből távozó politikusok, vagy fél évig várniuk kell erre. Az alkotmányügyi bizottság állásfoglalását Kövér László házelnök kérte, jelezve, hogy bár "határozott véleménye van" a kezdeményezésről, alkalmazkodva az eddigi gyakorlathoz, az ügyet kiadta a házszabály értelmezésére jogosult testületnek. Erről bővebben itt olvashat.