Hazaérkezett Egyiptomból a sérültek második csoportja

egyiptomi buszbaleset, sérültet emelnek le a baleset második csoportját hazaszállító repülőgépről Ferihegyen
Vágólapra másolva!
Német felségjelzésű kórházgép hozta haza az egyiptomi buszbalesetben megsérült magyar turisták második csoportját. Az MTI szerint egy embert hordágyon hoztak le a gépről.
Vágólapra másolva!

Megérkezett kedden este az egyiptomi buszbalesetben megsérült magyar turisták második csoportja a Liszt Ferenc repülőtérre - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A tudósító szerint egy német felségjelű kórházgéppel érkeztek a sérültek, akik közül egy embert hordágyon hoztak le, a többiek a saját lábukon hagyták el a repülőgépet. A sérülteket öt mentőautóval vitték kórházba.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője korábban azt közölte, hogy a repülőgép az egyiptomi buszbaleset újabb kilenc magyar sérültjét szállította haza.

Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrás minisztere arról tájékoztatta Orbán Viktor kormányfőt, hogy az este érkező sérülteket ugyanabba a fővárosi kórházba szállítják, mint a kora délután hazatérteket - közölte a szóvivő. Hozzátette, hogy a délután érkezett nyolc sérült egy része ambulánsan kezelhető, van azonban köztük olyan is, akinek súlyos végtagsérülése van.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy négy súlyos sérültért "aggódnak most a legjobban", őket Kairóban ápolják. Mellettük négy sérült Hurghadában már szállítható állapotban vár szerdai hazatérésre, további négy sérült pedig szintén Hurghadában tartózkodik, ők azonban még nem szállíthatók, de a remények szerint szerdán már közülük is többen olyan állapotban lesznek, hogy hazatérhetnek Magyarországra.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
További képekért kattintson!

Az [origo] kedden úgy értesült, hogy a délelőtt érkezett utasokat rendőri kísérettel, konvojban vitték el a reptérről a Péterfy Sándor utcai Kórház Fiumei úti baleseti intézetébe. Az intézet orvos-igazgatója az épület bejáratánál közölte, hogy oda most látogatóként sem engednek be senkit, és a sérültekről nem nyilatkozhatnak, mert "kormányzati szinten le vannak tiltva a kommunikációról".