Az Európai Zöld Párt teljes jogú tagja lett az LMP

Vágólapra másolva!
Az Európai Zöld Párt a vasárnap megrendezett párizsi kongresszusán felvette az LMP-t a teljes jogú tagjai közé.
Vágólapra másolva!

"Az Európai Zöld Párt (EGP) párizsi kongresszusán a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül döntöttek úgy, hogy az EGP teljes jogú tagjai közé veszi fel az LMP-t" - írta a Lehet Más a Politika a vasárnapi közleményében. Az Európai Zöld Párt a saját Twitter-oldalán köszöntötte új tagként az LMP-t.

Az LMP szóvivői által jegyzett közlemény szerint Philippe Lamberts, az EGP társelnöke azt mondta, hogy "a Lehet Más a Politika nemcsak a kelet-közép-európai régióban játszik fontos szerepet a zöld mozgalmak, pártok megerősítésében; sikere a többi európai zöld párt számára is lelkesítő példa".

A párt közleménye szerint a kongresszuson Rebecca Harms, a zöldek EP frakciójának vezetője, és Eva Joly, a francia zöldek elnökjelöltje is "aggodalommal nyilatkozott a magyarországi demokrácia és gazdaság helyzetéről. Beszédeikben hangsúlyozták, hogy egyedül az LMP jelenti a demokratikus változás esélyét". A közlemény szerint arról is döntöttek, hogy a visegrádi zöld pártok szorosabban fognak együttműködni az Európai Zöld Párt keretein belül.

Az LMP 2009. október óta megfigyelő tagja az Európai Zöld Pártnak, júliusban kérvényezték, hogy teljes jogú tagok lehessenek. Az EGP az LMP meghívására az idén áprilisban Budapesten tartotta a kongresszusát, ahol 34 európai tagpárt delegáltjai és a párt európai parlamenti képviselői vettek részt.