Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dizájnerdrogok eladásáért került előzetesbe egy tolnai férfi

Vágólapra másolva!
Házkutatás során majdnem háromszáz gramm kábítószernek tűnő anyagot foglaltak le egy Tolna megyei férfinál, aki a gyanú szerint 4-MEC nevű dizájnerdrogot árult. Január 1. óta a tiltott anyagok apró változtatásaival előállított dizájnerdrogok eladása is kábítószerrel való visszaélésnek minősül.
Vágólapra másolva!

Úgynevezett dizájnerdrog értékesítésének gyanújával indított eljárást egy tolnai férfi ellen a rendőrség. A 48 éves férfit az után vették őrizetbe, hogy szerdán házkutatást tartottak egy tolnai lakásban, illetve egy Tolnához közeli tanyán - mondta a szekszárdi rendőrkapitányság sajtóreferense.

A házkutatásokon 297 gramm kábítószernek tűnő anyagot foglaltak le, amely az előzetes szakértői vélemény szerint ún. 4-MEC (Formek), valamint amfetamin. A rendőrség adatai szerint a férfi értékesített ilyen drogokat.

A 4-MEC a kilenc dizájnerdrogként, azaz tiltott anyagok apró változtatásával előállított szerként számon tartott kábítószer közé tartozik, amelyek január 1-jétől tiltólistára kerültek. Ezek között szerepel a szintén gyakori - Magicnek vagy Super Coke-nak nevezett - MDPV és a szintetikus kannabinoidok.

A kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsított férfit a Szekszárdi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről