Magukkal végeztek a Vid melletti erdőben fejbe lőtt vadászok

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint az idegenkezűség és a baleset is kizárható a szombati kettős haláleset ügyében. A Veszprém megyei Vid melletti erdőben egy pápai férfi és fia vadászvegyverrel lőtte fejbe magát, az indítékok egyelőre nem ismertek.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos lett az a két férfi, aki vadászfegyvertől sérült meg szombat délután Veszprém megyében - állapította meg a rendőrség. Apa és fia a Vid melletti erdőben, Kisszőlős, Vid és Csögle között szenvedett halálos fejsérülést. A mentők már nem tudtak segíteni rajtuk.

A rendőrség vasárnap délelőtt közölte, hogy lezárult a helyszíni szemle a kettős haláleset ügyében. Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy az idegenkezűséget a rendőrség kizárta, vagyis nem harmadik személy ölte meg a vadászokat, és nem is egymással végeztek. A szóvivő szerint a baleset is kizárható.

A férfiak tettének indítékáról a rendőrség egyelőre nem nyilatkozott. A rendőrségi szóvivő korábban azt mondta, hogy a két áldozat egy 18 és egy 60 éves pápai férfi, aki a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság területén halt meg. A szóvivő szerint egyelőre nem tisztázott, hogy a két áldozat szervezett vadászat keretében ment-e az erdőbe, és egyelőre arról sem tudott nyilatkozni, hogy jogszerűen birtokolták-e a fegyvereket, erről a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

A helyi vadásztársaság vezetője később közölte, hogy családi tragédia történt az erdőben: a baleset részleteiről itt olvashat.