Majdnem rendőrt gázolt egy jogosítvány nélkül vezető sofőr

húsvéti közúti ellenőrzés, Félreállítanak egy autót Budapesten a Vágóhíd utcában, ahol a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai
Vágólapra másolva!
Megpróbálta elütni az igazoltató rendőrt egy autós a főváros XVI. kerületében, majd megállás nélkül továbbhajtott. A rendőrök Nagytarcsán fogták el az autóst, aki beismerte, azért nem akart megállni, mert nincs jogosítványa.
Vágólapra másolva!

Majdnem elütött egy rendőrt, majd megállás nélkül továbbhajtott egy Suzuki sofőrje Budapesten, a XVI. kerületi Vidámvásár utcában - közölte a BRFK. A rendőrök épp húsvéti, az ittas vezetők kiszűrését célzó ellenőrzéseket tartottak, amikor az autós a karjelzésre előbb lassítani kezdett, az út széle felé húzódott, majd hirtelen gyorsított, és a rendőr felé kormányozta a gépkocsit.

Forrás: MTI/Földi Imre
Félreállítanak egy autót Budapesten a Vágóhíd utcában a BRFK IX. kerületi rendőrkapitányságának munkatársai, ahol az ittasan közlekedők kiszűrése miatt közúti ellenőrzést tartottak

A járőrnek már csak arra volt ideje, hogy elugorjon a jármű elől. Ugrás közben elvesztette az egyensúlyát, és elesett, így könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Suzuki vezetője megállás nélkül nagy sebességgel továbbhajtott Nagytarcsa irányába. A rendőrök követték a személygépkocsit, amelynek sofőrje és utasa Nagytarcsa egyik lakótelepén kiugrott a kocsiból, és futva próbált elmenekülni, de az őket követő rendőrök utánuk futottak és elfogták mind a kettőjüket.

A sofőr később, a kihallgatásán elmondta, hogy azért nem állt meg a rendőri karjelzésnek, mert nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Az ügyben a további eljárást hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le.