Hánytak a tűzoltók a majális után

Vágólapra másolva!
A tűzoltók védőszentjének tiszteletére rendezett majális után több mint félszáz tűzoltónál és családtagjaiknál ételmérgezéshez hasonló tünetek jelentkeztek.
Vágólapra másolva!

Feltehetően ételmérgezés miatt több mint félszázan lettek rosszul baranyai tűzoltók és hozzátartozóik közül a napokban - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden. A Baranya Megyei Online Hírportál azt írja, hogy a múlt hétvégén Flórián-napi majálist rendeztek a tűzoltók Pécsett az Engel János utcában található laktanyában. A rendezvény után több tűzoltónál és családtagjaiknál is hányással-hasmenéssel járó tünetek jelentkeztek.

Összesen ötvennégy, a majálison részt vett embernek volt később panasza - mondta a Dunántúli Napló érdeklődésére Bacher Csaba tűzoltó százados, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Azt, hogy mi okozhatta a rosszulléteket, a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve vizsgálja. A Bama információi szerint az érintettek közül volt, akit kórházba is kellett vinni.