Politikusra cserélik Czene Attilát

Vágólapra másolva!
Balog Zoltán miniszer megerősítette, hogy hamarosan menesztik Czene Attila sportért felelős államtitkárt, aki helyett aktív politikus szeretne kinevezni.
Vágólapra másolva!

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Bors című napilapnak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy hamarosan menesztik Czene Attila sportért felelős államtitkárt. "Czene Attilára továbbra is nagy szükség van a magyar sportélet vezetésében, ám az ő jelenlegi tisztségével járó feladatokat inkább aktív politikusra szeretnénk átruházni" - idézte a lap Balog Zoltánt.

Megszólalt Czene Attila is az ügyben: "Aligha nekem kellene kommentálnom ezt az értesülést. Egyelőre végzem a munkám, de nyílván a feletteseim döntenek a sorsomról, én azt nem tudom befolyásolni."

Az úszóként olimpiai bajnok Czene Attila 2010-ben lett sportállamtitkár. Az Index múlt szerdán írta meg, hogy akár napokon belül menesztheti Czene Attilát. Az internetes lap információi szerint a sportügyekért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumában már javában zajlik az utódkeresés, és a befutó Simicskó István, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára lehet. A váltás miatt a Honvédelmi Minisztériumban is új államtitkárra lesz szükség.