Harcostársat talált Orbán Litvániában

Vágólapra másolva!
Litvániában járt Orbán Viktor, egykori foglyokkal és száműzöttekkel találkozott. A miniszterelnök azt mondta, a két ország együtt harcol a kommunista diktatúra elítéléséért.
Vágólapra másolva!

Magyarország és Litvánia együtt harcol Brüsszelben azért, hogy a kommunista diktatúrát az európai közösség is kellő súllyal elítélje - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Vilniusban, amikor litván partnere, Andrius Kubilius társaságában egykori politikai foglyokkal és száműzöttekkel találkozott.

A kormányfő kiemelte, litván kollégájával együtt azt az álláspontot képviseli Brüsszelben, hogy "nem lehet úgy felépíteni Európa jövőjét, ha nem vagyunk tisztában a múltunkkal. Vagy ha mégis anélkül építjük fel a jövőnket, hogy ismernénk a múltat, az az épület sokáig nem fog megállni a lábán".

Orbán Viktor megköszönte a litvánoknak az elmúlt két évben a Magyarország mellett tanúsított szolidaritásukat. Magyarország új alkotmányt fogadott el, ezért érték támadások, amelyekkel szemben azonban sok védelmet kaptak a magyarok a litvánoktól - mondta.