Több országban körözték Magyar Róbertet

Vágólapra másolva!
Gyilkossági kísérlet miatt is keresték a fekete sereg vezetőjét Spanyolországban. Magyar Róbert kiadatását nemcsak a magyar, hanem az izlandi, a svájci és a norvég hatóságok is kérték Spanyolországtól.
Vágólapra másolva!

Több bűncselekménnyel, köztük gyilkossági kísérlettel is meggyanúsították a spanyol hatóságok a nemrég a dél-európai országban elfogott Magyar Róbertet, a fekete seregként ismert bűnszervezet tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott vezetőjét - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A két és fél éve a házi őrizetből megszökött, Marbellában elfogott férfi hazahozatalára azonnal megtette az intézkedéseket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A lap KIM-es forrásból úgy értesült, a férfi hazahozatalát nem gátolja, hogy Spanyolországban eljárás indult ellene.

A Magyar Nemzet szerint Magyar Róbert vélhetően nem csak Spanyolországban bujkált és követett el bűncselekményeket, ezt jelzi, hogy szombaton Svájc, Izland és Norvégia is kérte a spanyol hatóságoktól, hogy nekik adják ki a szökevényt. Azonban Magyar esetében a jog nem ad mérlegelési lehetőséget Spanyolországnak, ezért a fekete sereg vezetője automatikusan Magyarországra kerül.

A lap szerint Magyart betörés közben érték tetten a spanyol hatóságok, a férfi ekkor hamis iratokkal akarta igazolni magát, de a magyar rendőrség segítségével sikerült tisztázni a kilétét.