Meghackelték Hoffmann Rózsa honlapját

Vágólapra másolva!
Az Anonymus hackercsoport túlterhelte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár honlapját hétfőn este, miközben Budapesten több száz diák tüntetett a hallgatói keretszám tervezett csökkentése ellen.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal este kilenc óra előtt az Anonymous hackercsoport magyar ága a Facebook-oldalán bejelentette, hogy sikeresen túlterhelte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár hivatalos honlapját. A www.hoffmannrozsa.hu este kilenckor valóban nem töltődött be. A csoport már számos alkalommal megbénított honlapokat: ilyenkor általában nagyszámú lekérést irányítanak az oldalt kiszolgáló szerverre, amely túlterhelődik a roham alatt. Hoffmann Rózsa odala körülbelül egy órán keresztül volt elérhetetlen.

Eközben ötszáz diák tüntetett a tervezett hallgatói keretszámcsökkentés ellen Budapesten. Az ELTE lágymányosi épületéből indultak el, és elfoglalták a Petőfi hidat. Percekre megállították a híd forgalmát, az autósok nem tudtak haladni sem Buda, sem Pest felé. Ezután a demonstrálók bejárták Budapest belvárosát, előbb a Corvinus Egyetemre, majd a Kiskörúton át a Kossuth térre vonultak, végül a Lánchídon át a Clark Ádám térre mentek. Közben folyamatosan azt skandálták, hogy Hoffmann Rózsa mondjon le. Erről bővebben itt olvashat.