A szerb határon fogták el egy milánói rendőr gázolóját

Vágólapra másolva!
Magyarországon fogták el a rendőrök azt a német férfit, aki még csütörtökön halálra gázolt egy olasz rendőrt Milánóban. A férfi a családjával együtt menekült Szerbia felé.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön egy rendőrt gázolt halálra egy német állampolgár Milánóban. A családjával menekülő férfit szombaton azonosították a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

A család Szerbiába tartott, és pénteken délután megpróbálta elhagyni Magyarországot a tompai határátkelőn keresztül. A kocsiban ülő férfi a 17 éves öccse okmányát akarta felhasználni az átkelésre, más irata - mint kiderül - nem volt. Emiatt a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség közokirat-hamisítás gyanújával feljelentést tett ellene a kiskunhalasi kapitányságon.

A Bács-Kiskun megyei rendőrség közleménye szerint kiderült, hogy a család néhány órával korábban jogellenesen lépett Magyarország területére, ezért a büntető- és idegenrendészeti eljárás idejére a kunfehértói otthonban helyezték el a magát 17 évesnek mondó fiatal férfit.

Másnap az olasz hatóságok fényképpel ellátott elfogatóparancsot adtak ki egy 24 éves német férfi ellen, aki január 12-én Milánóban, személygépkocsival halálra gázolt egy szolgálatban lévő olasz rendőrt. A tompai határátkelőn dolgozó Szécsi Róbert rendőr főtörzszászlós felismerte a fotón látható férfit, aki az öccse irataival próbált meg átjutni a határon.

A magyar hatóságok először ujjlenyomat-mintákat kértek, és amikor egyezést találtak, őrizetbe vették a német férfit. A körözés szerint a férfi több néven és életkorral is ismert a külföldi hatóságok előtt. A rendőrség szerint előbb bíróság elé kerül, majd megindul ellene a kiadatási eljárás.